Tájékoztatás a népszámlálásról

Letölthető felhívás – pdf

Letölthető plakát – pdf

KSH_nepszamlalas_2022_nepszerusito_plakat_20221010 (1)

 

Tisztelt Lakosság!

 

 

A KSH felkérése alapján tájékoztatom Önöket és felhívom a figyelmet arra, hogy már csak

2022. október 16-án éjfélig

van lehetőség a népszámlálási kérdőív interneten történő önálló kitöltésére.

 

A népszámlálási kérdőív kitöltése egy 2-3 fős család esetében mindössze fél órát vesz igénybe. Az online kitöltés a legkényelmesebb, leggyorsabb módja a törvény szerint kötelező adatszolgáltatásnak.

Mindenki, aki online tölti ki a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kérdőív beküldése előtt regisztrálnia kell a nyereményjátékra. A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, egyenként 100 000 forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

A népszámlálási kérdőív a belepes.nepszamlalas2022.hu weboldalon tölthető ki. A kérdőív önálló, online kitöltéséhez egy egyedi 12 jegyű belépési kódra van szükség, amely a szeptember végén, postán megküldött felkérőlevélben szerepel. Amennyiben a felkérőlevél elveszett, vagy nem érkezett meg, új belépési kódot a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon lehet igényelni, ügyfélkapus azonosítást követően. Az igénylés során az elektronikus űrlapon meg kell adni az igénylő e-mail címét, amelyre a kód megérkezik, valamint azt a lakcímet, amelyre vonatkoztatva a kérdőívet ki kívánják kitölteni. Aki rendelkezik ügyfélkapuval, tud igényelni belépési kódot olyan rokona, ismerőse számára is, akinek nincs ilyen lehetősége.

Akinek a népszámlálási kérdőív kitöltése során segítségre van szüksége vagy kérdése merül fel, a www.nepszamlalas2022.hu oldalon részletes információkat talál, ezen kívül felhívhatja a népszámlálás ingyenes, információs vonalát, a +36–80–080–143-as telefonszámot.

Fontos, hogy a kitöltés végeztével kapott, a kitöltést igazoló kódot mindenki őrizze meg, mert azzal igazolható, hogy valóban megtörtént az online válaszadás, ki lettek töltve a kérdőívek.

Mindazokat, akik nem élnek az online, interneten történő kitöltés lehetőségével – akár azért, mert nem tudják a kérdőívet interneten kitölteni, vagy nem szeretnék az interneten teljesíteni a kötelező statisztikai adatszolgáltatást-,

2022. október 17. és november 20. között

számlálóbiztosok keresik fel személyesen.

 

A népszámlálás akkor lesz sikeres, ha minden Magyarországon élő ember kitölti a kérdőívet.

Közreműködésüket köszönöm!

 

Mekényes, 2022. október 11.

dr. Morvay Klaudia

jegyző

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.