LÉPÉS-VÁLTÁS AZ ÉSZAK HEGYHÁTI MIKROTÉRSÉGBEN

 

2018 | 04 | 20.
Alsómocsolád Község Önkormányzata
konzorcium

 

Sajtóközlemény
lépés-váltás az észak hegyháti mikrotérségben

 

Alsómocsolád Község Önkormányzata, “Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben” címmel, az EFOP-1.5.3-16-2017 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek című pályázati felhíváson 240,1 millió forint európai uniós támogatást nyert, mely a projekt összköltségének 100 %-a.

„Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben” program jövőképe az élhető és fejlődő Észak- Hegyhát, mely magában foglalja azt itt élők életesélyeinek és életminőségének javítását, az ehhez szükséges kompetenciák szintjének emelését, a jelenlévő szociális hátrányok leküzdését, a települések népességmegtartó képességének javítását, a szektorközi együttműködések erősítését,- bővítését, a  humán közszolgáltatások színvonalának javítását, az atipikus foglalkoztatás és képzés,  a közösség,- és egészségszervezés, valamint tanácsadás eszközrendszerének térségi igényekre való kidolgozását, működtetését,  társadalmasítását.

A program célja a mikrotérség társadalmi tervezés módszertanával létrehozott, konszenzuson alapuló humán fejlesztési stratégiájának megvalósítása, a települési és térségi  identitás erősítése, az erőforrások aktivizálása és fejlesztése, az  állampolgári aktivitás növelése és partneri együttműködések generálása.

„Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben” program megvalósítása 2018. március 01-én indult, a projektidőszak 36 hónapjában többek között megvalósításra kerül 11 képzés, 22 különböző típusú rendezvénycsoport mintegy 360 eseménye, lehelőség nyílik 4 különböző tanácsadási szolgáltatás igénybevételére, megújul 6 közösségi színtér, elkészül 6 darab tanulmány.

A projekt megvalósítója Alsómocsolád Község Önkormányzata, konzorciumban Bikal Község Önkormányzatával, Kisvaszar Község Önkormányzatával, Mágocs Város Önkormányzatával, Mekényes Község Önkormányzatával, Nagyhajmás Község Önkormányzatával és Nagyhajmás Község Roma Nemzetiségi Önkormányzatával.

 

A projektről bővebb információt a www.alsomocsolad.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Balogh Anikó szakmai vezető

telehaz.alsomocsolad@t-online.hu

+36-30/411-5394